Somali Food, samosaer og stærke somaliske kvinder

Somalisk kvinder mødte iværksættere fra Somali Food i Aarhus, der drives af fire kvinder med somalisk baggrund.

Kolding: Omkring 20 somaliske kvinder havde for nylig taget imod en invitation fra Somalisk Forening Kolding og FOF Kolding-Vejen.

De to parter ønsker i fællesskab at bane vejen for at få den somaliske madkultur udbredt i Kolding. Inspirationen er hentet fra Somali Food i Aarhus, en kantine og cateringvirksomhed, som drives af fire kvinder med somalisk baggrund.

Somali Food har et tæt samarbejde med Aarhus kommune og tilbyder praktikpladser til andre kvinder.

 

cvft

 

Omkring 20 somaliske kvinder deltog i mødet arrangeret af Somalisk Forening Kolding og FOF Kolding-Vejen. PR Foto

Livet som iværksætter

Initiativet glæder formand for arbejdsmarkedsudvalget Poul Erik Jensen.

- Det vil af mange forskellige grunde være fantastisk at få Somali Food til Kolding. Maden smager helt fantastisk, og hvis vi oveni kan få gang i etnisk iværksætteri og få flere kvinder med anden etnisk baggrund i beskæftigelse, så er det jo bare endnu bedre, siger Poul Erik Jensen.

Med til mødet var også tre repræsentanter fra Somali Food i Aarhus, der fortalte om gode og dårlige erfaringer.

Habiba, som er køkkenleder i Aarhus fortalte om, hvor hårdt det kan være at være iværksætter.

Stort potentiale

Den pointe blev fulgt op af iværksætter og indehaver af virksomheden Nord - Annette Møller Therkelsen, som også var inviteret med til mødet.

Annette sagde også til kvinderne, at man hele tiden skal være klar til at tilpasse sig kundernes behov og prøve forskellige ting af, men også at der er et stort marked for udenlandsk mad i Danmark.

På mødet blev der budt på somaliske smagsoplevelser, og mens duften af samosaer bredte sig og snakken gik, kunne de somaliske kvinder fra Kolding sætte et kryds, som fortæller, at de er interesseret i at indgå i et iværksætterfællesskab, som bakkes op af Business Kolding og Kolding Kommune - i alt 10 kvinder valgte at tage imod den opfordring.

Næste skridt er endnu ikke fastlagt, men måske bliver der i den nærmeste fremtid sendt en delegation af somaliske kvinder til Somali Food i Aarhus, siger Jobcenterchef Jakob Gudbrand.

xigashada warka iyo sawirka .www.jv.dk

Category
Comment